Чому дитина не хоче вчитися?

Дитина не хоче вчитися - що робити?
Проблеми, пов'язані зі школою, неминучі практично для будь-якої сім'ї. Однією з найболючіших і актуальних є небажання дітей отримувати знання. Невивчені уроки, постійний жорсткий контроль, погані оцінки, невдоволення вчителів і як результат усього цього - нервовий зрив у школяра і його батьків.

Хапаючись за голову, мати з батьком приходять у відчай, не уявляючи, що робити, якщо дитина не хоче вчитися, читати, виконувати домашні завдання і взагалі ходити в школу. Насправді рішення цієї проблеми лежить підчас на поверхні і вимагає лише об'єктивної оцінки з боку батьків. Для початку їм слід з'ясувати, чому він не хоче вчитися.

Не виходить
Всі діти мають різними інтелектуальними здібностями і талантами. Якщо дитя в душі - романтик і мріє стати художником або музикантом, а в реальності йому доводиться ходити в школу з математичним або природничонауковим ухилом, нічого чекати від нього завзяття у навчанні. І якщо дитина не хоче вчитися в школі саме з даної причини, це вина батьків, які не розкрили в ньому талант в свій час.

Вихід один - виявити у чада профорієнтацію, схильності і таланти і направити його розвиток у потрібне русло: записати в художню школу, підібрати відповідні гуртки та студії. А може бути, він елементарно не справляється зі шкільною програмою, так як у нього не вистачає на це розумових здібностей. Варто задуматися про корекційних класах та спеціалізованих школах, які опиняться по плечу маленькому учневі.

Коментарі